Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
BIO sok z aloesu z miąższem 1000ml
BIO sok z aloesu z miąższem 1000ml
15,44 zł
Olej Pistacjowy 50ml Etja
Olej Pistacjowy 50ml Etja
10,59 zł 10,27 zł
szt.
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
13,89 zł 13,47 zł
szt.
Olej arganowy 50ml Vivio
Olej arganowy 50ml Vivio
12,69 zł
szt.
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Vivio
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Vivio
33,89 zł
szt.
Olejek eukaliptusowy (cytrynowy) 30ml eteryczny Vivio
Olejek eukaliptusowy (cytrynowy) 30ml eteryczny Vivio
11,89 zł 11,65 zł
szt.
Stevia tabletki 200szt. Vivio
Stevia tabletki 200szt. Vivio
9,45 zł
szt.
Olej aloesowy (macerat) 100ml Sunniva
Olej aloesowy (macerat) 100ml Sunniva
23,89 zł
Nawłoć ziele Eko 50g Dary Natury
Nawłoć ziele Eko 50g Dary Natury
2,15 zł 2,04 zł
szt.
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
14,99 zł
szt.
Suszony Nagietek 70g LookFood
Suszony Nagietek 70g LookFood
8,98 zł
szt.
Zestaw Olejków-Moc Owoców
Zestaw Olejków-Moc Owoców
40,65 zł
Olej z drzewa herbacianego 25ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 25ml Vivio
10,99 zł 9,80 zł
szt.
Guma Ksantan 1kg Agnex
Guma Ksantan 1kg Agnex
33,21 zł 31,55 zł
szt.
Witamina C Kwas L-askrobinowy 200g Agnex
Witamina C Kwas L-askrobinowy 200g Agnex
11,99 zł 11,39 zł
szt.
Olej Sezamowy 50ml ART
Olej Sezamowy 50ml ART
5,99 zł
szt.
Papryka słodka mielona 150g Agnex
Papryka słodka mielona 150g Agnex
3,79 zł 3,60 zł
szt.
Lukrecja Korzeń Eko 50g Dary Natury
Lukrecja Korzeń Eko 50g Dary Natury
3,99 zł 3,79 zł
szt.
Olej z pestek moreli 100ml Vivio
Olej z pestek moreli 100ml Vivio
8,59 zł
szt.
Kardamon mielony  100g Agnex
Kardamon mielony 100g Agnex
6,59 zł 5,69 zł
szt.

Zestaw Do Cery Trądzikowej z Mydłem Borowinowym

Dostępność: brak towaru
Cena: 45,86 zł 45.86
ilość szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Cera trądzikowa

Cera trądzikowa potrafi przysporzyć sporych problemów. Najpierw trudno ją zdiagnozować ponieważ często bywa mylona z cerą tłustą, a gdy już się ją rozpozna, zamiast odpowiedniej pielęgnacji najczęściej następuje maksymalne przesuszenie i zaognienie stanu zapalnego.

Jak rozpoznać cerę trądzikową?

Znakiem rozpoznawczym takiej cery są krostki, wypryski, przwlekłe zmiany ropne, rozszerzone pory. Mogą pojawiać się wypryski na dekoldzie lub plecach, często pozostają po nich blizny, a klasyczne  preparaty oczyszczające nie dają sobie z nimi rady. Kiedy takie objawy występują dłużej niż 3 miesiące, a u kobiet nie jest to związane z cyklem miesiączkowym, najpradopodobniej możemy mówić tu o cerze trądzikowej. Bardzo często kojarzy się ją z okresem dojrzewania jednakże może ona się pojawić u osób nawet po 40 roku życia. Cera trądzikowa jest związana z nieprawidłową pracą gruczołów łojowych, które wytwarzają sebum w nadmiernej ilości. Jednocześnie występuje nieprawidłowe złuszczanie naskórka, przez co martwe komówki zatykają ujścia gruczołów łojowych i w ten sposób powstaja wypryski oraz ropne zmiany.

Zestaw kosmetyków, który przygotowaliśmy dla Państwa wspomoże pielęgnację trudnej, trądzikowej cery - wyreguluje wydzielanie sebum oraz odpowiednio nawilży i zregeneruje skórę.
 
Mydło borowinowe
 
Borowina, czyli nieoczyszczona ziemia organiczna nazywana jest czarnym złotem. I jest to określenie jak najbardziej trafne, gdyż bogactwo minerałów, makro- i mikroelementów nie ma sobie równych. Zawartość kwasów huminowych, białka, żywicy, krzemionki i soli sprawia, że mydło borowinowe działa odżywczo na skórę, regenerująco, przeciwzapalnie i bakteriobójczo. Polecana jest dla skóry zniszczonej, starszej oraz wiotkiej oraz do cery trądzikowej.

Olej z Czarnuszki

Czarnuszka, a dokładniej Czarnuszka Siewna jest rośliną uprawianą przeważnie na południu Europy, ale również w Polsce. Olej z czarnuszki (Nigella Sativa) miał swoje zastosowanie już tysiące lat temu. Nazywany "złotem faraonów" m. in. dlatego , że został znaleziony w grobowcu Tutanchamona datowanego na 3300 rok p.n.e. W kulturach arabskich czarnuszka zwana jest "ziarnem błogosławieństwa". W islamie prorok Mahomet powiedział o niej, że jest to "lekarstwo na wszystkie choroby, z wyjątkiem śmierci". Wykorzystuje go m. in. medycyna muzułmańska, grecka, rzymska i Ajurweda.

Olejek z czarnuszki cechuje w szczególności: duża zawartość antyoksydantów – w szczególności witaminy A i E, które są silnymi przeciwutleniaczami, ochraniającymi organizm przed wolnymi rodnikami. Wpływają także na stan skóry, stosowane zewnętrznie wspomagają likwidowanie zaskórników, niedoskonałości i wzmacniają oraz uelastyczniają skórę. Najbardziej wyjątkowymi składnikami oleju z czarnuszki są tymochinon i nigellon - substancje o bardzo silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, antyoksydacyjnym, przeciwhistaminowym oraz melatyna o właściwościach przeciwbólowych.

Olejek z czarnuszki stosowany jest w głównie we wszelkich problemach skórnych. W szczególności w: trądziku pospolitym, zaskórnikach, przetłuszczającej się cerze, wypryskach, zmęczonym i szarym kolorycie, braku napięcia i oznakach starzenia.

Olej z Drzewa Herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego pozyskiwany jest z liści drzewa rosnącego w Australii i Nowej Zelandii o łacińskiej nazwie Melaleuca alternifolia. Drzewokrzew ten rośnie dziko w miejscach bagnistych na terenie Australii, a obecnie jest tam również uprawiany na plantacjach. Do Europy został przywieziony w 1927 roku i szybko uznany za roślinę leczniczą. Nazwa drzewa herbacianego nie ma nic wspólnego z herbatą. Jego nazwa pochodzi z czasów podróży kapitana Cooka i pierwszych kolonizatorów Australii, którzy używali liści tego drzewa do sporządzania leczniczej herbaty. Taki napar z liści tego drzewka tylko zastępował marynarzom prawdziwą herbatę. Był substytutem napoju herbacianego o podobnych właściwościach antyszkorbutowych. Dobroczynne działanie liści drzewa herbacianego znane jest od tysięcy lat i znane było już Aborygenom, rdzennym mieszkańcom Australii. Stosowali je rozgniecione na papkę do dezynfekcji ran i leczenia oparzeń.

D
otychczas odkryto w nim ponad 100 różnych składników ale swoje unikalne właściwości olejek z drzewa herbacianego zawdzięcza przede wszystkim dwom składnikom:
  • Terpinen-4-ol – działającego przy chorobach i uszkodzeniach skóry,
  • Cyneol – działającego pozytywnie szczególnie przy chorobach przeziębieniowych.
Olejek z drzewa herbacianego łatwo przenika przez skórę i działa bakteriobójczo na bakterie beztlenowe wywołujące zmiany trądzikowe. Z tego powodu firmy kosmetyczne wykorzystują go często jako składnik preparatów do pielęgnacji skóry trądzikowej, takich jak żele do oczyszczania twarzy, toniki czy kremy pielęgnacyjne. Można go więc samemu dodać do ulubionego kremu lub toniku lub jedną – dwie krople zmieszać z ulubionym olejem i nałożyć na skórę. Tym sposobem wzbogacimy nasze ulubione produkty w ten cenny składnik. Kosmetyki zawierające olejek z drzewka herbacianego są zwykle dobrze tolerowane przez skórę, nie powodują zbytniego wysuszenia czy też podrażnienia.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Nowości
Yope Refill mydło wanilia 500ml
Yope Refill mydło wanilia 500ml
16,89 zł
szt.
Yope Refill mydło figa 500ml
Yope Refill mydło figa 500ml
16,89 zł
szt.
Yope Płyn do podłóg bambus 1 l
Yope Płyn do podłóg bambus 1 l
15,99 zł
szt.
Yope Płyn do naczyń ogórek 750 ml
Yope Płyn do naczyń ogórek 750 ml
15,99 zł
szt.
Yope płyn do naczyń  mięta 750 ml
Yope płyn do naczyń mięta 750 ml
15,99 zł
szt.
Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,05 zł
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,20 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,43 zł
szt.
Masło Shea Nierafinowane 1000g (1kg) Karite ZSK
Masło Shea Nierafinowane 1000g (1kg) Karite ZSK
39,00 zł
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,40 zł
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,49 zł
szt.
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
32,00 zł
szt.
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
20,00 zł
Gliceryna farmaceutyczna 99,5% 1kg roślinna ART
Gliceryna farmaceutyczna 99,5% 1kg roślinna ART
13,50 zł
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
18,50 zł
szt.
Masło Kakaowe 250g Łupane ZSK
Masło Kakaowe 250g Łupane ZSK
23,59 zł
szt.
Butelka szklana z pipetą 30ml
Butelka szklana z pipetą 30ml
2,89 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
29,00 zł
szt.
Naturalny olejek lawendowy 30ml Vivio
Naturalny olejek lawendowy 30ml Vivio
15,89 zł
szt.
Chlorek magnezu sześciowodny 1kg MTS
Chlorek magnezu sześciowodny 1kg MTS
8,30 zł
Olej kokosowy nierafinowany 900ml MTS
Olej kokosowy nierafinowany 900ml MTS
22,89 zł
szt.
Olej jojoba golden 50ml MTS
Olej jojoba golden 50ml MTS
11,89 zł
Masło Kakaowe  100g Łupane  ZSK
Masło Kakaowe 100g Łupane ZSK
9,90 zł
szt.
Lanolina bezwodna 500g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 500g do maści ZSK
57,00 zł
szt.
Słoik aluminiowy 60ml
Słoik aluminiowy 60ml
3,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl