Produkt dnia
Masło Shea Nierafinowane 5kg Karite (34,89zł/kg)
Masło Shea Nierafinowane 5kg Karite (34,89zł/kg)
185,00 zł 174,45 zł
szt.
 Kwas L-mlekowy 80% czysty 250ml
Kwas L-mlekowy 80% czysty 250ml
12,20 zł
Zestaw Pielęgnacyjny Do Cery Suchej
Zestaw Pielęgnacyjny Do Cery Suchej
42,29 zł 39,99 zł
szt.
Olej palmowy nierafinowany Czerwony 400ml
Olej palmowy nierafinowany Czerwony 400ml
24,00 zł 22,35 zł
szt.
Olej z czarnuszki 250ml
Olej z czarnuszki 250ml
42,00 zł 35,06 zł
szt.
Olej palmowy rafinowany 1kg
Olej palmowy rafinowany 1kg
19,85 zł 15,89 zł
szt.
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów 100ml
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów 100ml
7,67 zł
Olej kokosowy nierafinowany 500ml
Olej kokosowy nierafinowany 500ml
17,57 zł 16,89 zł
szt.
Naturalny olejek jodłowy 7ml
Naturalny olejek jodłowy 7ml
5,50 zł 4,99 zł
szt.
Wosk sojowy do świec i masażu 250g
Wosk sojowy do świec i masażu 250g
8,74 zł
szt.
Naturalny olejek Jałowcowy 10ml
Naturalny olejek Jałowcowy 10ml
8,60 zł
szt.
Naturalny olejek limetowy 7ml
Naturalny olejek limetowy 7ml
5,50 zł 4,89 zł
szt.
Naturalny olejek świerkowy 7ml
Naturalny olejek świerkowy 7ml
5,50 zł 4,99 zł
szt.
Olej  z Pestek Dyni Zimnotłoczony BIO 50ml
Olej z Pestek Dyni Zimnotłoczony BIO 50ml
14,50 zł 14,05 zł
szt.
Masło Oliwne (Oliwkowe) 100g
Masło Oliwne (Oliwkowe) 100g
13,79 zł 11,75 zł
szt.
Wosk zapachowy Słodkie Kwiaty do podgrzewacza 30g
Wosk zapachowy Słodkie Kwiaty do podgrzewacza 30g
5,89 zł 4,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej z owoców dzikiej róży 100ml

olej-z-dzikiej-rozy.JPG
  • promocja
Dostępność: brak towaru
Cena: 29,89 zł 30,72 zł 29.89
quantity szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Olej z owoców dzikiej róży

INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil

Typ: tłoczony na zimno nierafinowany,

Dzika róża (Rosa canina) jest kolczastym krzewem z rodziny Różowatych (Rosaceae) występującym obecnie na wszystkich kontynentach oprócz Antarktydy. Olej otrzymuje się z nasion lub owoców. Tłoczony z całych owoców jest bardziej wartościowy i bogatszy w cenne składniki biologicznie aktywne.

Właściwości:

  • antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające
  • nawilżające,
  • zmniejsza powstawanie nowych zmarszczek,
  • poprawia elastyczność cery,
  • zmniejsza blizny, oparzenia i rozstępy,
  • szybko się wchłania,

Substancje aktywne: Olej posiada bardzo ładną, pomarańczową barwę, bogaty jest w witaminy C, wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych - linolowego (ok. 47%) i linolenowego (ok. 33%)

Stosowanie do cery:

  • dojrzała, starzejąca się,
  • bardzo sucha,
  • cera tłusta ze skłonnością do trądziku,
  • w leczeniu blizn, oparzeń, rozstępów
  • problemy skórne jak egzema, łuszczyca.

Postać:Olej o  pomarańczowym zabarwieniu i  charakterystycznym zapachu. Jest olejem wrażliwym na ciepło. Nie podgrzewać!

Zastosowanie: bezpośrednio na cerę, kremy na noc, kremy pod oczy.

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce

Przykładowe receptury na kosmetyki z olejem z dzikiej róży TUTAJ

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Nowości
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl