Produkt dnia
Ostropest ziarno 1000g
Ostropest ziarno 1000g
11,00 zł 10,39 zł
szt.
Naturalny olejek Kmnikowy 10ml Etja
Naturalny olejek Kmnikowy 10ml Etja
12,50 zł
szt.
Glinka różowa francuska (100g-1kg) ZSK
Glinka różowa francuska (100g-1kg) ZSK
5,50 zł 4,99 zł
szt.
Koper włoski 50g Vivio
Koper włoski 50g Vivio
3,57 zł
szt.
Olej z pestek malin 50ml ART
Olej z pestek malin 50ml ART
18,50 zł 17,99 zł
szt.
Hydrolat  Malinowy Skoncentrowany 100ml
Hydrolat Malinowy Skoncentrowany 100ml
32,00 zł
szt.
Cytrynian sodu 100g
Cytrynian sodu 100g
2,49 zł 2,19 zł
szt.
Olej jojoba golden 50ml MTS
Olej jojoba golden 50ml MTS
11,89 zł
szt.
Lawenda suszona 15g woreczki
Lawenda suszona 15g woreczki
6,72 zł
szt.
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml
13,99 zł
AGAFII Szampon 3 Przeciw Wypadaniu 550ml
AGAFII Szampon 3 Przeciw Wypadaniu 550ml
7,79 zł 7,36 zł
szt.
Wosk pszczeli biały (bielony)  50g
Wosk pszczeli biały (bielony) 50g
6,27 zł
Naturalny olejek  Cyprysowy 10ml Etja
Naturalny olejek Cyprysowy 10ml Etja
11,95 zł
Mydło do włosów Len&Pszenica 100g
Mydło do włosów Len&Pszenica 100g
14,50 zł
szt.
Masło Macadamia 50g ART
Masło Macadamia 50g ART
8,49 zł
szt.
Olej kokosowy nierafinowany 500ml MTS
Olej kokosowy nierafinowany 500ml MTS
16,95 zł 14,71 zł
szt.
Zestaw na Kokosowy Antyperspirant
Zestaw na Kokosowy Antyperspirant
12,54 zł 12,27 zł
Olej Arachidowy 100ml  ART
Olej Arachidowy 100ml ART
11,25 zł
Masło Migdałowe 125g ART
Masło Migdałowe 125g ART
14,57 zł
szt.
Olej tamanu 50ml Vivio
Olej tamanu 50ml Vivio
16,15 zł
szt.
Lipa kwiat 30g EKO
Lipa kwiat 30g EKO
7,85 zł 6,99 zł
szt.
Mydło Kastylijskie Różane 100g
Mydło Kastylijskie Różane 100g
11,50 zł 11,00 zł
szt.
Trawa Cytrynowa Cięta 250g
Trawa Cytrynowa Cięta 250g
8,50 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej z czarnuszki 100ml Vivio

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 5 dni
Cena: 15,35 zł 15.35
ilość szt.
Zyskujesz 15 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

 Olej z czarnuszki tłoczony na zimno

 INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

 

Olej określany mianem „złota faraonów”. Jego zastosowanie jest tak szerokie, że nie może go zabraknąć w żadnym domu. Czarnuszka (zwana też czarnym kminkiem) posiada w swoim składzie ponad 100 aktywnych biologicznie związków,.

Zdecydowana większość składu to niebywale ważne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6,9 i 3), ale również: witamina E (witamina „młodości”), B7 (biotyna), A (karotenoidy), sterole i mikroelementy, tymochinon- związkiem przeciwgrzybiczny.

  • 28% nasyconych kwasów tłuszczowych,
  • 53% kwasu linolowego,
  • 25% kwasu olejowego,
  • 4% kwasu alfa-linolenowego, 
  • 5-1,5% olejku eterycznego,
  • naturalne tokoferole.

Zastosowanie:

  • do włosów i paznokci,
  • w pielęgnacji cery alergicznej,
  • w pielęgnacji cery trądzikowej, z egzemą, w zapalenia skórny, grzybicy,
  • stosowanie w maseczkach do twarzy.
  • stosowany w aromaterapii 

Postać
Jasno brązowy olej otrzymywany z tłoczenia nasion. Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

 Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

 

Przykłady kosmetyków z olejem z czarnuszki: TUTAJ

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl